Biel cynkowa

Jest białym pigmentem nieorganicznym , nierozpuszczalnym w wodzie i tłuszczach.

Zastosowanie:

  • stosowana jako dodatek do farb i lakierów
  • przemysł tworzyw sztucznych
  • przemysł gumowy i ceramiczny
  • przemysł kosmetyczny

Opakowanie:

worki wielowarstwowe po 25kg lub big-bagi po 1000kg

W stałej ofercie posiadamy kilka rodzajów bieli cynkowej o różnych zawartościach ZnO. Biel pochodzi z:

  • 99,9% ZnO (Ameryka Południowa, Chiny)
  • 99,8% ZnO (Słowacja)
  • 99,72% ZnO (Rosja, Rumunia, Chiny)
  • 99,5% ZnO (Rumunia, Bułgaria, Chiny, Iran)
  • 99,3% ZnO